«Енергоатом» розповів про спроби «керівництва» Запорізької АЕС втекти зі станції

Читать на русском
Представники окупаційного керівництва Запорізької АЕС масово просяться у відпустку для того, щоб якнайшвидше залишити Енергодар напередодні контрнаступу ЗСУ.
Фото: Reuters

Представники окупаційного керівництва Запорізької АЕС масово просяться у відпустку для того, щоб якнайшвидше залишити Енергодар напередодні контрнаступу ЗСУ.

Про це йдеться у заяві НЕК «Енергоатом» у Telegram.

Росіяни викрали групу співробітників Запорізької АЕС: що відомоІнцидент стався 6 квітня. Працівників вивезли у невідомому напрямку, і наразі немає інформації про те, де вони можуть перебувати.

За даними компанії, колаборанти все частіше виявляють бажання масово «відпочити» ближче до Керченської протоки.

«Щоправда, через критичну нестачу персоналу «керівникам» середньої ланки згоди на це не дають. А ось головний колаборант станції, Юрій Черничук, з 1 травня вже втік з Енергодару до Криму», – уточнили в «Укренерго».

Крім того, колаборанти намагаються терміново знайти собі заміну серед працівників станції – вони підбурюють атомників, щоб ті погодилися виконувати їхні обов'язки.

«Тобто запроданці, котрі зрадили Україну і мають нести відповідальність за всією суворістю закону, рятуючи себе, намагаються зламати життя, ще й патріотам», – наголошується в повідомленні.

«Укренерго» закликає співробітників ЗАЕС не підписувати жодних контрактів із ворогом, аби «не стати прямими посібниками агресора і не руйнувати власне майбутнє».

Раніше повідомлялося, що російські окупанти, побоюючись українського контрнаступу, готуються заблокувати персонал Запорізької АЕС на станції.

Крім того, російські війська облаштували бойові позиції на дахах кількох із шести корпусів реакторів Запорізької атомної електростанції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: