Окупанти заборонили працівникам ЗАЕС спілкуватись між собою – Енергоатом

Читать на русском
Росіяни вводять подібні заборони, аби замаскувати власні вогневі позиції та велику кількість військової техніки на території станції.
Dmytro Smolyenko/imago images

На запорізькій АЕС російські окупанти посилили контроль над працівниками станції.

Про це повідомили у пресслужбі Енергоатому.

«Після нещодавно введеної заборони користуватися навіть кнопковими телефонами на майданчику ЗАЕС російські терористи виходять на новий рівень абсурду – вводять для персоналу ще більш безглузді обмеження», – йдеться у повідомленні.

На атомній станції залишається працювати близько 2,5 тис. атомників.

«Ледь не найголовнішим підрозділом на атомній станції тепер стала служба охорони. Саме озброєні «охоронці» наразі вирішують, як їй функціонувати. Перед робочою зміною вони уважно та ретельно перевіряють атомників на вході, дозволяючи їм проходити на робочі місця виключно естакадою», – додали у Енергоатомі.

Там нагадали, що під суворим табу будь-які переміщення територією ЗАЕС.

«Виходити не те що за межі станції, а й просто на вулицю – суворо заборонено. Перебуваючи на роботі, працівники тепер мають право дивитися лише прямо перед собою. Бо повертати голову, та навіть просто глянути вбік, – суворо заборонено», – йдеться у повідомленні.

Росіяни вводять подібні заборони, аби замаскувати власні вогневі позиції та велику кількість військової техніки на території станції.

Раніше стало відомо, що росіяни розмістили у приміщенні енергоблоку ЗАЕС вибухівку.

А на дахах кількох реакторів ЗАЕС росіяни облаштували оборонні позиції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: