Росіяни розмістили у приміщенні енергоблоку ЗАЕС вибухівку – Держатомрегулювання

Читать на русском
Ядерний тероризм, до якого вдається росія, є неприпустимим явищем у цивілізованому світі, наголосили у Держатомрегулювання.
Запорізька атомна електростанціяGetty Images

Російські загарбники розмістили у приміщенні турбінного відділення енергоблоку №4 Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) військову техніку та вибухівку.

Про це повідомила Державна інспекція з ядерного регулювання за підсумками щотижневої наради з представниками МАГАТЕ.

«Представники МАГАТЕ повідомили про факт розміщення російськими окупантами військової техніки, зброї та вибухівки у приміщенні турбінного відділення енергоблоку №4 ВП «Запорізька АЕС»», – говориться у повідомленні.

«Енергоатом» розповів про спроби «керівництва» Запорізької АЕС втекти зі станціїПредставники окупаційного керівництва Запорізької АЕС масово просяться у відпустку для того, щоб якнайшвидше залишити Енергодар напередодні контрнаступу ЗСУ.

У відомстві наголосили, що такі дії окупантів є черговим кроком, який завдає значної шкоди ядерній та радіаційній безпеці ядерних установок, що є на промисловому майданчику Запорізької АЕС.

«Неадекватні рішення та дії російських військових наражають на небезпеку як персонал атомної станції, так і жителів прилеглих населених пунктів», – також зазначили фахівці.

У Держатомрегулювання підкреслили, що у разі виникнення аварії на ЗАЕС, наслідки відчує не лише Україна, оскільки вони матимуть транскордонний характер.

«Ядерний тероризм, до якого вдається російська федерація, є неприпустимим явищем у цивілізованому світі», – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що російська міна вибухнула біля машинного залу 4-го енергоблоку Запорізької АЕС.

Також британська розвідка повідомила, що на дахах кількох реакторів ЗАЕС росіяни облаштували оборонні позиції.

Крім того, в Енергоатомі повідомили, що росія планує взяти в заручники персонал Запорізької АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: