США шукають спосіб направити заморожені актив рф на відновлення України – Нуланд

Читать на русском
США працюють над тим, щоб росія заплатила за руйнування в Україні. Мова йде про 300 мільярдів доларів, сказала Вікторія Нуланд.

Сполучені Штати Америки разом з союзниками працюють над можливістю спрямування заблокованих російських активів на відновлення зруйнованої інфраструктури в Україні.

Про це в четвер, 13 квітня, заявила заступниця держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд під час Форуму партнерства США-Україна, передає Укрінформ.

Війна в Україні: яких збитків завдано житлу, освітнім та медичним закладамУ ході війни найбільше постраждала інфраструктура у Донецькій, Луганській, Харківській, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській областях. Сума збитків – на інфографіці.

Зазначається, що мова йде про 300 мільярдів доларів активів російського центробанку, заморожених США та їх союзниками.

«Ми працюємо над тим, аби росія заплатила за те, що вона зруйнувала», – наголосила Нуланд.

Вона також заявила, що Мін’юст США за підтримки американського Конгресу має нові повноваження для використання незаконних активів, конфіскованих у російських олігархів. Ці кошти будуть спрямовані для допомоги у відбудові України.

«У лютому ми оголосили про перший транш у розмірі 5,4 мільйона доларів за цим повноваженням. Пізніше буде ще більше оголошень», – зазначила посадовиця.

Нагадаємо, росія має заплатити «Нафтогазу» 5 млрд доларів за активи у Криму.

Раніше повідомлялося, що США розглядають передачу Україні зброї не лише для перемоги, а й для заборони росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: