Лукашенко став рідше з'являтися на публіці: ЗМІ вказали на «серйозні аномалії» у його графіку

Читать на русском
Робочий графік самопроголошеного президента Білорусі зазнав серйозних змін за останні дні.
Фото: Reuters

Робочий графік самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка зазнав серйозних змін за останні дні.

Про це розповідають журналісти білоруського видання «Зеркало».

Вони проаналізували графік Лукашенка та дійшли висновку, що диктатор уже кілька днів не з'являвся на публіці. Крім того, з початку травня він суттєво зменшив свою політичну активність.

Лукашенко на службі у путіна: як змінювалася позиція білоруського диктатора щодо війниЩо Лукашенко говорив про участь Білорусі у війні проти України – на інфографіці. В 2014 році він обіцяв, що Україні з території Білорусі ніхто не загрожуватиме.

Зазначається, що минулого місяця Лукашенко щотижня проводив по кілька різних заходів, однак у травні в його розпорядку почали помічати «серйозні аномалії», що, як заявляють журналісти, не може не наводити на думки про серйозні проблеми політика зі здоров'ям.

«Наприклад, якщо взяти середу, четвер та п'ятницю минулого тижня (3, 4 та 5 травня), то на сайті Лукашенка є інформація лише про один публічний захід — вручення державних нагород заслуженим діячам різних сфер 5 травня. Зазначимо, що вже тоді привертав увагу осиплий голос політика — при тому, що зазвичай Лукашенко без особливих проблем проводить багатогодинні зустрічі з журналістами», – йдеться у публікації.

Цього тижня Лукашенко також мало з'являвся на публіці, за винятком поїздки до Москви на парад до володимира Путіна.

«Усього ж за цей місяць, якщо залишити за дужками заходи 9 травня, політик, судячи з його сайту, провів лише два публічні заходи: нараду з актуальних питань забезпечення безпеки та правопорядку та заходів щодо охорони держкордону і згадане вище вручення нагород», – підсумували ЗМІ.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, Лукашенка не було на обіді в путіна, він залишив Москву одразу після параду.

У Кремлі при цьому заявили, що Лукашенко раніше залишив «урочистості» у Москві нібито через справи у Мінську.

Раніше повідомлялося, що білоруський диктатор запропонував свій формат «перемир'я» між Україною та росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: