У ЗСУ розповіли, як побудована протиповітряна оборона Києва

Читать на русском
ППО Києва здійснюється за багаторівневим принципом ешелонування. Перший ешелон створений за рахунок мобільних вогневих груп, другий – за рахунок підрозділів із ЗРК малої та середньої дії.
Фото: Генштаб ЗСУ

Протиповітряна оборона Києва здійснюється за багаторівневим принципом ешелонування.

Подробиці розповів командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

Масовані обстріли України: як змінювалася кількість випущених росією ракетСьогодні росія запустила по Україні 23 ракети, а раніше в одному залпі було по 70-80. Як змінювалася кількість – на інфографіці.

Перший ешелон, за його словами, створений за рахунок мобільних вогневих груп, завданням яких є знищення повітряного супротивника на загрозливих напрямках. На озброєнні цих підрозділів є зокрема ЗРК «Оса-АКМ», ЗРК Avenger, ЗСАУ Gepard 1А2, Шилка, Stinger, ПЗРК Piorun, ПЗРК «Ігла-1», ПЗРК «Стріла-2», Martlet, ПЗРК RBS- 70, ЗУ-23 тощо.

Другий ешелон, розповів Наєв, створено за рахунок підрозділів Повітряних Сил ЗСУ, на озброєнні яких знаходяться зенітно-ракетні комплекси малої та середньої дії ЗРК С-300П, Бук-Ml, С-125, ЗРК НАСАМС, ЗРК IRIS-T, ЗРК Crotale та інші.

«Збільшення ефективності системи прикриття з повітря на найближчу перспективу реалізовуватиметься як за рахунок отримання озброєння та військової техніки від країн-партнерів, так і від національних підприємств оборонно-промислового комплексу», – зазначив командувач.

Нагадаємо, представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що під час останніх масованих атак українська система ППО знищувала 90% ракет. Однак, це не стійка тенденція.

4 травня українська протиповітряна оборона вперше збила російську гіперзвукову ракету Х-47 «Кинджал». Це було зроблено за допомогою американської системи Patriot.

Як виглядають уламки ракети, можна подивитися на відео.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: