Посилення української ППО триває, але не так швидко, як хотілося б – ЗСУ

Читать на русском
Посилення української системи протиповітряної оборони відбувається безперервно. Нові засоби надходитимуть і надалі.

Посилення української системи протиповітряної оборони відбувається безперервно. Нові засоби надходитимуть і надалі. Але це відбувається не так швидко, як хотілося б.

Про це заявив спікер командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону 22 лютого.

Системи ППО SAMP-T: що про них відомо та як ці комплекси можуть захистити УкраїнуПро те, що таке італо-французька система ППО SAMP-T, що про неї відомо і як вона допоможе Україні захистити небо – в матеріалі Слово і діло

«Посилення продовжується незалежно від того, сакральна дата наближається чи ні. Ми посилюємося, армія постійно отримує нові зразки озброєння. Це не відбувається так, як ми хотіли б, одномоментно, тому що партнери роблять поступові кроки для того, щоб надати Україні те чи інше озброєння», – зазначив він.

За словами Ігната, рівень озброєння, яке партнери передають українській армії, постійно підвищується.

«Ми бачимо вже засоби ППО, всі очікують на рішення про передачу літаків. На нього чекають дуже давно і дуже воно нам необхідне», – розповів він.

Спікер командування Повітряних сил ЗСУ додав, що засоби ППО також продовжуватимуть надходити. Так, за словами Ігната, прем'єр-міністр Італії під час візиту до України заявила, що країна передаватиме системи SAMP-T.

«Крім того, наші зенітники проходять навчання і, ймовірно, з навчання повернуться не з порожніми руками», – сказав Ігнат.

За його словами, ці системи посилюватимуть повітряний простір України проти аеродинамічних та проти балістичних цілей.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні заявила, що Італія в рамках нового пакету військової допомоги Україні надасть, крім ЗРК SAMP-T, ще два комплекси: Skyguard і Spike.

Раніше в Італії назвали терміни поставок Україні ППО SAMPT/T.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: