В ООН розповіли, скільки українців загинуло за квітень внаслідок російського вторгнення

Читать на русском
Інформація про загиблих і поранених в регіонах де ведуться інтенсивні бойові дії таких як Маріуполь, Ізюм, Лисичанськ, Попасна, Сєвєродонецьк надходить із затримкою.
Фото: ДСНС

В Організації Об'єднаних Націй назвали кількість загиблих мирних жителів в Україні з моменту початку повномасштабного вторгнення росії 24 лютого 2022 року.

Про це повідомляє Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

Згідно з наявною інформацією на сайті, УВКПЛ ООН за час війни в Україні зафіксовано 23 606 втрат серед цивільного населення. Зокрема 8 791 загиблих та 14 815 поранених.

Таким чином, порівняно з даними за березень, за квітень 2023 року - 340 загиблих та 659 поранених.

Як зазначається, більшість людей постраждало через застосування зброї вибухової дії з широким радіусом ураження. В ООН зазначають, що реальні цифри можуть бути набагато вищими. Інформація про загиблих і поранених в регіонах де ведуться інтенсивні бойові дії таких як Маріуполь, Ізюм, Лисичанськ, Попасна, Сєвєродонецьк надходить із затримкою.

Нагадаємо, що 3 травня російські війська накрили вогнем Херсон та область. Вони обстріляли гіпермаркет «Епіцентр», а також залізничний вокзал у Херсоні, дитячий садок та магазин АТБ. В результаті атаки загинуло 23 людини, ще 46 цивільних було поранено.

Також війська окупантів 6 травня обстрілювали населені пункти Херсонської області з важкої артилерії, «Градів», танків, а також для атак використовували безпілотники та авіацію. Внаслідок ворожих ударів загинули 6 людей.

Окрім цього, окупанційні війська вночі обстріляли з «Граду» та важкої артилерії Нікопольський район Дніпропетровської області - одна людина загинула, ще троє постраждали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: