Піротехніки ДСНС потрапили під обстріл на Херсонщині: є загиблі та поранені

Читать на русском
Ворожий удар забрав життя шести співробітників ДСНС. Ще двоє, з них жінка-фельдшер, отримали поранення та госпіталізовані. Крім того, було знищено спецтехніку.
Фото: t.me/dsns_telegram

У Херсонській області під час виконання завдань із розмінування піротехніки потрапили під ворожий обстріл.

Про це повідомив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Крук.

У ДСНС розповіли, скільки рятувальників загинули від початку повномасштабної війниЗ початку повномасштабної війни росії проти України загинули 68 рятувальники, ще 5 співробітників ДСНС перебувають у російському полоні.

Удар забрав життя шести співробітників ДСНС. Ще двоє, з них жінка-фельдшер, отримали поранення та госпіталізовані. Крім того, було знищено спецтехніку.

Крук зазначив, що війська рф вже не вперше обстрілюють рятувальників, які займаються знешкодженням мін.

«Терористи продовжують порушувати всі норми міжнародного права, обстрілюючи наших хлопців, котрі не перший місяць намагаються розмінувати територію, яку окупанти щільно закидали боєприпасами. Це неможливо пробачити», – заявив голова ДСНС.

Нагадаємо, 5 травня російська окупаційна армія атакувала населені пункти Новокахівської громади Херсонської області. Через обстріл зруйновано будівлю церкви. Крім того, внаслідок атаки було пошкоджено будинки мирних жителів.

А 3 травня російські війська накрили вогнем Херсон та область. Вони обстріляли гіпермаркет «Епіцентр», а також залізничний вокзал у Херсоні, дитячий садок та магазин АТБ. В результаті атаки загинуло 23 людини, ще 46 цивільних було поранено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: