На Донбасі через російський обстріл загинув журналіст французького видання

Читать на русском
Солдіна було вбито в результаті ракетного обстрілу Часового Яру, біля якого пролягає так звана дорога життя на Бахмут.
twitter.com/AFP

У Донецькій області у вівторок, 9 травня, під час роботи загинув 32-річний відеожурналіст французького агентства AFP Арман Солдін.

Про це AFP повідомляє на сторінці у Twitter.

«Ми спустошені, дізнавшись про смерть журналіста AFP Армана Солдіна сьогодні на сході України. Усі наші думки звернені до його родини та близьких», - сказано у повідомленні видання.

Солдін загинув близько 16:30 під час російського ракетного обстрілу із систем «Град» околиць міста Часів Яр – біля нього пролягає так звана дорога життя на Бахмут.

Загиблий журналіст був у компанії чотирьох колег, які не постраждали. Під час обстрілу вони були з українськими військовими.

Згідно з даними «Репортерів без кордонів», Арман Солдін став щонайменше 11-м працівником ЗМІ, які були вбиті в Україні з початку російського вторгнення 24 лютого 2022 року.

Раніше ми повідомляли, що російські військові вбили щонайменше 43 співробітники засобів масової інформації з початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Нагадаємо, що у росії вперше з 1986 року заарештували іноземного журналіста – суд відправив кореспондента WSJ Евана Гершковича до СІЗО до кінця травня.

Також нещодавно українські журналісти стали лауреатами Пулітцерівської премії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: