«Ганьба журналістики»: у МЗС України відреагували на сюжет France 24 з табору російських окупантів

Читать на русском
Французькі журналісти зробили репортаж про військовий табір росіян, у якому назвали контрнаступ ЗСУ ворожим, проте пізніше видалили відео.

Телеканал France 24, який фінансує французька держава, показав сюжет про підготовку російських окупаційних військ до контрнаступу України. В Міністерстві закордонних справ України відреагували.

Так, французький телеканал France 24 показав репортаж під назвою «Війна в Україні: російські війська готуються до бою напередодні контрнаступу».

У відео, знятому в таборі російських окупантів, не було згадок про незаконне вторгнення російських військ в Україну. Крім того, журналіст, який озвучує сюжет, переказуючи слова одного з росіян, назвав український контрнаступ «ворожим».

Наразі це відео на сайті телеканалу видалили.

«Сюжет France 24 про російських військових, які готуються вбивати українців, – ганьба журналістики»,написав спікер МЗС України Олег Ніколенко у Twitter.

Він також наголосив, що виїзд на окуповану територію без згоди України є порушенням українського законодавства.

«Ті, хто бере участь у таких діях, відповідатимуть за законом», – йдеться у повідомленні дипломата у Twitter.

Нагадаємо, МЗС України прокоментувало Хресну Ходу в Римі за участю українця та росіянина, заявивши про спробу прирівняти жертву та агресора.

Раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан одягнув шарф із зображенням частини України у складі Угорщини, що спричинило міжнародний скандал.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: