Посол ЄС у Китаї дав оцінку нещодавній розмові Сі з Зеленським

Читать на русском
Нещодавня розмова президента Китаю Сі Цзіньпіна з президентом України Володимиром Зеленським була дуже позитивним кроком.
South China Morning Post

Нещодавня розмова президента Китаю Сі Цзіньпіна з президентом України Володимиром Зеленським була дуже позитивним кроком.

Про це заявив посол Європейського Союзу в Китаї Хорхе Толедо Альбінана, пише Reuters.

Годинна розмова Сі із Зеленським, вперше після вторгнення росії в Україну, досягла однієї з давніх цілей Києва, якої він публічно прагнув протягом місяців.

«Ми хотіли б, щоб Китай пішов далі і більше допоміг досягти справедливого миру, який передбачає виведення російських військ з України», – сказав представник ЄС на прес-конференції в китайській столиці.

Альбінана сказав, що очікування від подальшого діалогу на високому рівні цього року включали стратегічні переговори між високим представником ЄС із зовнішньої політики Жозепом Борреллем і міністром закордонних справ Китаю Цінь Ганом, а також такі теми, як торгівля та економіка, цифрові питання та клімат.

Нагадаємо, Китай має намір направити в Україну та інші країни спеціального представника у євразійських справах «для поглибленого спілкування з приводу політичного врегулювання української кризи».

Про це стало відомо після телефонної розмови Володимира Зеленського, яка відбулася 26 квітня, з лідером КНР Сі Цзіньпіном.

Відомо, що посаду спецпредставника обійме колишній посол Китаю в рф Лі Хуей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: