Силовики просять Раду відкласти розгляд законопроєкту щодо повернення 30 тисяч військовим

Читать на русском
Резніков, Залужний та інші силовики просять Раду не розглядати законопроєкт про повернення виплати 30 тисяч військовим, а зібрати робочу групу для врегулювання питання зарплат.
novynarnia.com

Керівники силового блоку України направили до Верховної ради листа з проханням відкласти розгляд законопроєкту №8312-П щодо повернення виплати 30 тисяч військовим.

Про це повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Доплати у 30 тисяч гривень: Генштаб заявив, що у ЗСУ має діяти справедлива система виплатГенштаб закликав суспільство та політиків не маніпулювати темою доплат військовослужбовцям. Натомість військові радять сконцентруватися на обороні України.

У листі йдеться, що проголосована поправка про виплати не вирішує питання, пов'язані з грошовою винагородою, зокрема, строковиків та курсантів; її текст не враховує особливостей проходження служби у різних регіонах та виконання завдань різного ступеня складності.

«Переконані, що підхід до оплати має бути більш диференційованим та розробленим спільно з представниками військовослужбовців та командуванням. Ще важливіше, щоб справедлива система оплати існувала не лише на папері, а й була б забезпечена відповідними видатками», – йдеться у листі.

Замість ухвалення законопроєкту Раду просять зібрати робочу групу з представниками Кабміну та Генштабу, щоб до кінця травня спільно розробити законопроєкт, який врегулює питання оплати праці захисників.

Лист підписали міністр оборони Олексій Резніков, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник Генштабу Сергій Шаптала, голова ДПСУ Сергій Дейнеко, командувач Нацгвардії Юрій Лебідь та голова СБУ Василь Малюк.

Нагадаємо, 10 квітня депутати ухвалили поправку, яка передбачає повернення військовослужбовцям додаткових щомісячних виплат у розмірі 30 тисяч гривень.

Однак повернення виплат це не гарантує, оскільки не передбачено джерела їх достатнього фінансування.

У Міжнародному валютному фонді розкритикували законопроєкт щодо повернення «військової виплати» у 30 тисяч.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: