Апеляція ВАКС розгляне скаргу на вирок екссудді з Дніпра Овчаренко

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргою колишньої служительки Феміди на вирок, яким її засудили до реального покарання.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на вирок, яким до 10 років позбавлення волі засудили колишню суддю Кіровського районного суду Дніпра Наталію Овчаренко. Її визнали винуватою у вимаганні та отриманні 30 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 1 травня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційними скаргами обвинуваченої (Наталії Пономар – ред.) захисника обвинуваченої та захисника обвинуваченої (Наталії Овчаренко – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 01 березня 2023 року в кримінальному провадженні №42016000000002089 від 11 серпня 2016 року про обвинувачення: (Наталії Овчаренко – ред.), у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 354, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 368, ч. 3 ст. 369-2 КК України, (Наталії Пономар – ред.), у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України. Встановити строк до 9 травня 2023 року включно для подання можливих заперечень на апеляційні скарги», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 1 березня Вищий антикорупційний суд визнав винуватою екссуддю Кіровського райсуду Дніпра Наталію Овчаренко і засудив її до 10 років колонії з позбавленням права обіймати посади в судах, правоохоронних органах та адвокатурі строком на 3 роки та з конфіскацією усього належного її майна. Також суд визнав винуватою лікарку Наталію Антонову у підробленні медичний довідок (ч. 3 ст. 358 КК України). Їй призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі, від якого її звільнено на підставі ст. 49 КК України у зв'язку із спливом строків притягнення до кримінальної відповідальності. Як відомо, екссуддя Овчаренко брала в Антонової довідки з метою уникнути участі в автоматизованому розподілі судових справ, які не хотіла розглядати.

Нагадаємо, САП обвинувачує екссуддю Кіровського райсуду Дніпра Овчаренко у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди. Її судили разом із ще одним екссуддею Олегом Ходасевичем, який помер у 2018 році. За версією обвинувачення, Овчаренко вимагала 30 тисяч доларів неправомірної вигоди і отримала 16 тис. дол. за постановлення судового рішення у кримінальній справі на користь підсудних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: