Зеленський пояснив рішення щодо святкування Дня Європи 9 травня

Читать на русском
9 травня буде Днем Європи, яка підтримує українців усі дев’ять років російської агресії та вже 439 днів повномасштабного вторгнення.
Офіс президента

9 травня буде Днем Європи, яка підтримує українців усі дев’ять років російської агресії та вже 439 днів повномасштабного вторгнення.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у Тelegram.

Як змінювалося ставлення українців до святкування Дня перемогиУкраїнці за останні кілька років змінили своє ставлення до Дня перемоги – тепер це вже не таке важливе свято. Як відбувалося переосмислення – на інфографіці.

«Зло, на жаль, повернулося. Як 80 років тому зло рвалося до наших міст і сіл, так і зараз це робить. Хоч зараз інший агресор, але в рашистів та сама мета, що була в нацистів: поневолення або знищення. І так само, як і в Другій світовій війні, ми зараз не наодинці проти зла. Ми б’ємося проти нього, спираючись на спільну силу народів вільного світу», – написав президент.

Він зазначив, що багато років тому на континенті була встановлена традиція святкування Дня Європи для відзначення досягнутих миру та єдності.

«Сьогодні єдність на нашому континенті наближає нас до відзначення першого дня нашого миру. Щороку відзавтра 9 травня ми будемо вшановувати нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм», – додав глава держави.

Він наголосив, що 9 травня – буде День Європи, яка підтримує українців усі дев’ять років російської агресії та вже 439 днів повномасштабного вторгнення.

«Це буде День Європи, яка допомагає нам боротися на всіх напрямах. Це буде День Європи – нашої союзниці. Це буде День Європи – нашої, частиною якої Україна завжди була, є і буде», – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав указ про відзначення Дня Європи 9 травня.

На початку цього року у Верховній раді з'явився законопроєкт, яким пропонують скасувати три свята, серед них 9 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: