Президентка Єврокомісії 9 травня відвідає Київ

Читать на русском
Візит фон дер Ляєн в Україну буде зосереджений на всіх вимірах відносин між ЄС і Україною, зокрема у контексті процесу розширення ЄС.
Фото: John Thys/AFP

У День Європи, 9 травня, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн здійснить візит до Києва.

Про це на брифінгу заявив речник Єврокомісії Ерік Мамер, пише Укрінформ.

Також у Європейській комісії привітали заяву України щодо відзначення 9 травня Дня Європи.

«Завтра президентка (Єврокомісії – ред.) буде в Києві, де зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським та підтвердить непохитну підтримку України з боку ЄС. Цей візит відбудеться в День Європи. У цьому контексті ми щиро вітаємо заяву Президента Зеленського, що 9 травня віднині буде відзначатися як День Європи і в Україні», - сказав речник.

Візит фон дер Ляєн в Україну буде зосереджений на всіх вимірах відносин між ЄС і Україною, зокрема у контексті процесу розширення ЄС. Проте на цьому етапі Європейська комісія не планує озвучувати оцінку прогресу України на цьому шляху, оскільки висновки має робити Рада ЄС.

Нагадаємо, 6 травня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Лондоні провів зустріч із президентом Єврокомісії Урсулою Фон дер Ляйєн.

А на початку квітня президент Володимир Зеленський зідзвонився з фон дер Ляєн, вони обговорили новий санкційний пакет проти рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: