«Армію дронів» поповнили вісім нових ударних рот – Федоров

Читать на русском
Віце-прем'єр зазначив, що три ударні роти, які були сформовані кілька місяців тому, вже мають успішні результати на фронті.
Фото: t.me/zedigita

ЗСУ отримають вісім нових ударних рот БПЛА, які оснащені дронами українського виробництва.

Про це у своєму Telegram-каналі розповів віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Ігнат розповів про «революційну» роль безпілотників на фронтіУ ПС ЗСУ наголосили на необхідності розвивати не лише виробництво дронів, а й систему боротьби проти безпілотників.

Він повідомив, що безпілотники для Армії дронів придбали в рамках платформи UNITED24 та за рахунок державного бюджету.

«Створення ударних рот – безпрецедентний та своєчасний крок. Вдячний Генштабу, Міноборони та Держспецзв'язку за інноваційний підхід у прийнятті рішень. Три ударні роти, які ми запустили кілька місяців тому, вже мають успішні результати на фронті», – розповів Федоров.

Він додав, що одним із головних пріоритетів залишається забезпечення технологіями інших підрозділів ЗСУ.

Нагадаємо, перші ударні роти БПЛА були сформовані ще у березні. Федоров тоді заявив, що це перші у світі військові формування такого типу.

Раніше повідомлялося, що Кабмін спростив усі бюрократичні процедури щодо налагодження масового виробництва БПЛА на вітчизняному ринку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: