Рада має намір виділити 30 млрд гривень на виробництво безпілотників

Читать на русском
Українські парламентарі заявляють про намір налагодити виробництво українських безпілотників. На це потрібно 30 млрд гривень.
Дрон-камікадзе RAM ll БПЛА

Парламент спільно з урядом України працюють над збільшення видатків на закупівлю дронів для ЗСУ. Перші 10 млрд гривень вже виділені з Резервного фонду.

Про це повідомила голова комітету з питань бюджету Роксолана Підласа.

«Є амбітні плани виробництва дронів в Україні. Тут мова йде про 30 млрд гривень. Принципова підтримка цього є. Щодо коштів з бюджету – будемо шукати джерела. У нас стане більше розуміння наших фінансових можливостей після того, як визначимося з програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом», – розповіла Підласа.

Які винаходи та розробки українців допомагають ЗСУ на війні проти росіїБезпілотники, мобільні РСЗВ, дрони-міношукачі, системи нічного бачення – які винаходи та розробки українців допомагають захисникам.

Кабмін має подати свої напрацювання щодо змін до державного бюджету на розгляд парламенту до кінця березня. Минулого року парламент 14 разів вносив зміни до бюджету. У більшості випадків – через військові потреби.

«У 2023 році, певно, теж ще не раз до цього повернемось», – зауважила Підласа.

Нагадаємо, в Україні пройшов ударні випробування новий дрон-бомбардувальник.

Також відомо, що ЗСУ отримали ще два українські БПЛА Raybird-3.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков розповів, скільки витратять на закупівлю безпілотників для ЗСУ цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: