Україна сформувала перші у світі ударні роти БПЛА, вони уже готові до бою – Федоров

Читать на русском
За словами віце-прем'єра, дрони виконуватимуть розвідувальні та ударні місії. Зокрема, вони наводитимуть артилерію та допомагатимуть військовим бути максимально ефективними під час міських боїв.
Фото: t.me/zedigital

В Україні сформували перші три ударні роти безпілотників, які посилять можливості ЗСУ та допоможуть зберігати життя військових на передовій.

Про це у вівторок, 28 березня, розповів віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він зазначив, що це перші у світі військові формування такого типу. Роти дронів повністю укомплектовані та готові до бою.

«Ми укомплектували їх разом із партнерами. Передали пікапи, ударні коптери та Старлінки. Усі безпілотники українського виробництва», – заявив Федоров.

За словами віце-прем'єра, дрони виконуватимуть розвідувальні та ударні місії. Пікапи знадобляться для рейдів мобільних груп, доставки вантажів та евакуації поранених, а «Старлінки» забезпечать безперебійний зв'язок на полі бою.

«Продовжуємо розвивати Армію дронів разом із Генштабом, Держспецзв'язку, Міноборони та UNITED24», – підсумував Федоров.

Нагадаємо, кілька днів тому Кабмін підтримав постанову про розвиток виробництва українських безпілотників. Йдеться про спрощення всіх бюрократичних процедур щодо налагодження масового виробництва БПЛА на вітчизняному ринку.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков розповів, скільки витратять на закупівлю БПЛА цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: