Британські розвідники з’ясували, скільки людей втекло з росії минулого року

Читать на русском
Російська федерація стикається з дефіцитом робочої сили, зокрема й через війну в Україні, адже багато людей тікає від мобілізації.
lexinform.com.ua

Російська федерація стикається з дефіцитом робочої сили, зокрема й через війну в Україні, адже багато людей тікає від мобілізації.

Про це повідомляє британська розвідка.

Електронний ГУЛАГ в росії: що відомо про нову систему мобілізації у рфЕлектронний ГУЛАГ, який активно впроваджує росія, значно ускладнить росіянам можливість ухилитися від призову та втекти від участі в бойових діях проти України

За їхніми даними, росія майже напевно зіштовхнулася з найбільшою нестачею робочої сили за останні десятиліття. Відомо, що центральний банк рф опитав 14 тисяч роботодавців і виявив, що кількість вільних працівників знаходиться на найнижчому рівні з 1998 року. На це вплинула пандемія COVID-19 і війна в Україні. Відтак за останні три роки населення росії скоротилося на два мільйони більше, ніж очікувалося.

Зауважують, що за останній рік з рф втекли ще 1,3 млн громадян. Здебільшого це забезпечені молоді освічені люди, які працюють у прибуткових галузях.

«Мобілізація, історично висока еміграція, старіння та скорочення населення обмежують пропозицію робочої сили. Це, швидше за все, призведе до зниження потенційного зростання російської економіки та ризикує розпалити інфляцію», – додають розвідники.

Нагадаємо, в росії планують мобілізувати до лав окупаційної армії мігрантів з країн Центральної Азії. Таким чином загарбники хочуть знизити рівень напруги в російському суспільстві.

Також писали, що державна дума країни-терориста росії 11 квітня остаточно схвалила законопроєкт, яким дозволяється вручати росіянам повістки в електронному вигляді. При цьому абсолютно не має значення, чи була людина обізнана про повістку – в разі її неявки до військкомату вона отримує серйозну поразку в правах до моменту, поки не прийде і не буде призвана до армії.

«Слово і Діло» розповідало, що відомо про електронний ГУЛАГ, який активно впроваджує росія на своїй території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: