Заборона виїзду і не тільки: держдума рф легалізувала електронні повістки в армію

Читать на русском
Якщо через 20 днів після отримання повістки людина не з'явилася до військкомату, то їй заборонять керувати транспортними засобами, продавати та купувати нерухомість, а також оформлювати кредити.
novostipmr.com

У вівторок, 11 квітня, Держдума рф ухвалила у другому та третьому читаннях поправки, які узаконюють електронні повістки.

Про це повідомляє «Медуза».

Мобілізація в Україні у 2023: кого мобілізують і що потрібно знатиПосилення мобілізації в Україні у 2023 році залежить від декількох факторів, а зміни в мобілізаційному процесі, швидше за все, все ж таки з'являться

Зазначається, що повістки розсилатимуть у особисті кабінети на «Держпослугах».

«Вони матимуть таку ж силу, що й повістки, що розсилаються рекомендованими листами, та оповіщення через роботодавця. Електронна повістка буде вважатися врученою з моменту розміщення в особистому кабінеті на «Держпослугах», - йдеться у повідомленні.

Після отримання повістки (у тому числі у «Держпослугах») необхідно буде з'явитися до військкомату протягом 20 календарних днів. Інакше «ухилянтам» заборонять керувати транспортними засобами, продавати та купувати нерухомість, а також оформлювати кредити.

Крім того, поправки забороняють «громадянам, які підлягають призову на військову службу», виїжджати із росії з моменту отримання повістки і до явки до військкомату.

Також ухвалений пакет поправок передбачає створення єдиного реєстру військовозобов'язаних.

Дані про військовозобов'язаних будуть передавати, серед інших, Федеральна податкова служба, органи дізнання та слідства, суди, медичні установи, Фонд пенсійного та соціального страхування, ЦВК, федеральні та місцеві органи влади, а також вищі навчальні заклади.

Серед даних про військовозобов'язаних, які збиратимуться: відомості про стан здоров'я та освіту, місце проживання та роботи, про наявність іноземного громадянства або посвідку на проживання в іншій країні, а також СНІЛЗ (страховий номер індивідуального особового рахунку) та ІПП (ідентифікаційний номер платника податків).

Раніше віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров прокоментував можливість вручення повісток через месенджери. Він зазначив, що наразі в Україні суто технічно неможливо запровадити видачу повісток через месенджери.

Нагадаємо, 11 квітня уряд вніс зміни до правил вручення повісток в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: