Кадиров і Пригожин планують перекласти провину за невдачі у Бахмуті на Міноборони рф – ISW

Читать на русском
Євген Пригожин і Рамзан Кадиров планують звинуватити Міноборони рф у будь-яких невдачах росії в районі Бахмута.
Євген Пригожин та Рамзан КадировФото: RKadyrov_95 / Telegram

Очільник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин і глава Чечні Рамзан Кадиров, ймовірно, хочуть звинуватити Міноборони росії у невдачах в районі Бахмута, а регулярні російські війська представити як неефективні.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що Пригожин передав відповідальність за Бахмут силам Кадирова, навмисно не згадуючи російські повітряно-десантні війська, які вже діють на північному і південному флангах «Вагнера» навколо Бахмута.

«Це вказує на те, що Пригожин не довіряє військовому командуванню рф та підкреслює свою незалежність від російського військового істеблішменту. Крім того, це дозволить йому зберегти обличчя, якщо сили «Вагнера» не зможуть захопити Бахмут», – говориться у звіті.

Кадиров, у свою чергу, міг би скористатися позитивним репутаційним ефектом від участі в такій масштабній операції, спираючись на особисту популярність Пригожина, підкреслили фахівці ISW.

Крім того, аналітики вважають, що перехід від «вагнерівців» до «кадирівців» здатен створити умови для звинувачення МО рф у майбутніх невдачах. Якщо у «Ахмат» виникнуть ті ж проблеми, що й у «Вагнера», Пригожин і Кадиров зможуть звинуватити МО рф у неналежній підтримці.

Нагадаємо, Пригожин передасть позиції своїх бійців у Бахмуті кадировцям.

Також Пригожин заявив, що виводить «вагнерівців» із Бахмута наступного тижня.

Раніше Пригожин показав мертвих «вагнерівців» та емоційно звернувся до керівництва армії Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: