У розвідці та ЗСУ прокоментували намір групи «Вагнера» піти з Бахмута

Читать на русском
У розвідці вважають, що група Вагнера не збирається залишати Бахмут. У ЗСУ пов'язують заяву Пригожина з дефіцитом не лише боєприпасів, а й людей.
Фото: AP

У Головному управлінні розвідки Міноборони вважають, що Євген Пригожин не збирається виводити «вагнерівців» із Бахмута.

Представник ГУР Андрій Черняк сказав про це РБК-Україна.

Скільки дедлайнів захоплення Донбасу провалили російські окупантиРосійські війська провалили вже близько десяти дедлайнів захоплення Донецької та Луганської областей, встановлених путіним.

«Пригожин не буде виводити «вагнерівців» з Бахмута. Ці заяви зроблені ним на фоні того, що він не може виконати чергову обіцянку – захопити Бахмут до 9 травня. Тому він зараз намагається зробити когось винним у цьому, адже він зараз розуміє, що вже не може дотриматися свого слова», – пояснив Черняк.

Він констатував, що російська ПВК має певні проблеми із забезпеченням боєприпасами, але розвідка не фіксує відведення військ у районі Бахмута.

У Збройних силах вважають, що Пригожин робить епатажні заяви, щоби привернути до себе увагу. Як сказав ВВС спікер Східного угруповання військ Сергій Череватий, у «Вагнера» закінчуються не лише боєприпаси, а й люди.

«Отже вони шукають причини, щоб піти», – додав Череватий, зазначивши, що інтенсивність боїв не падає.

Нагадаємо, сьогодні Євген Пригожин заявив, що 10 травня виводить своїх найманців із Бахмута через «снарядний голод».

За інформацією ЗМІ, росіяни поставили за мету до 9 травня захопити Бахмут. Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що повністю взяти місто окупантам не вдасться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: