Росіяни скинули на Бахмут фосфорні бомби – ССО

Читать на русском
Російські окупанти знищують Бахмут фосфорними бомбами. Відповідне відео показали бійці сил спеціальних операцій Збройних сил України.
Росіяни обстріляли Бахмут фосфорними бомбамиСкріншот/ Telegram, Командування ССО ЗСУ

Увечері в п’ятницю, 5 травня, російські військові скинули на Бахмут Донецької області заборонені фосфорні та запалювальні боєприпаси.

Відео масованої атаки фосфорними снарядами опублікували на сторінці Командування Сил спеціальних операцій ЗСУ.

«Ворог використав фосфорні та запалювальні боєприпаси у Бахмуті, намагаючись стерти місто з лиця землі. Проте воїни ССО та інших підрозділів Сил оборони продовжують мужньо боронити місто», – повідомила пресслужба ССО.

На відео видно, що на місто падають бомби – ймовiрно, із білим фосфором. Так російські військові та найманці ПВК «Вагнер» намагаються підсвітити поле бою.

Зазначимо, фосфорні бомби містять запальну сполуку, температура горіння якої перевищує 800°C. Вона поширюється територією в кілька сотень квадратних метрів.

Використання фосфорних боєприпасів проти мирного населення суворо заборонене Протоколом III до Конвенції про конкретні види звичайної зброї, які можуть вважатися такими, що завдають надмірних ушкоджень або мають невибіркову дію.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував плани росії захопити Бахмут до 9 травня.

Також стало відомо, скільки російських бійців воюють на Бахмутському напрямку.

Також повідомлялося, що війська росії вже застосовували фосфорні боєприпаси в районі Бахмута.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: