Данілов прокоментував плани росії захопити Бахмут до 9 травня

Читать на русском
Секретар РНБО прокоментував інформацію про встановлення росією 9 травня черговою датою захоплення українського міста Бахмут.
фото: dw.com

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов вважає, що країні-агресору не вдасться захопити повністю місто Бахмут на Донбасі, важкі бої за яке між українськими військовими і російськими силами тривають кілька місяців.

Про це він заявив в ефірі «Радіо Свобода».

Секретар РНБО прокоментував інформацію про встановлення росією 9 травня черговою датою захоплення українського міста Бахмут.

Битва за Бахмут: хронологія оборони містаЗапеклі бої за Бахмут, під час яких росія втрачає тисячі своїх військових, тривають із липня. Хронологія оборони міста – на інфографіці.

«З 1 серпня минулого року точаться бої за Бахмут. Ми 1 травня перетнули позначку в дев’ять місяців. Людина за дев’ять місяців народжує здорову людину, а вони за дев’ять місяців не спромоглися взяти районний центр Бахмут. Тому, звичайно, вони зараз будуть робити намагання перед 9 травня зробити так, щоби вирішити це питання. Але я більше ніж упевнений, що наші військові будуть робити все можливе, щоб це не відбулося», – сказав Данілов.

Зазначимо, нещодавно ЗМІ писали, що у Кремлі встановили черговий термін повної окупації Бахмута – 9 травня, і за такого розвитку подій російський диктатор путін нібито може оголосити на цій «переможній ноті» про закінчення війни.

Нагадаємо, напередодні командувач Східного угрупування військ ЗСУ Олександр Сирський приїхав на Бахмутський напрямок. При цьому, міністр оборони Олексій Резніков сказав, що Україна у «глобальному сенсі» готова до контрнаступу.

Раніше «Слово і діло» дослідило, як змінювалося ставлення українців до 9 травня.

Також з нашої інфографіки можна дізнатися, хто ще з військово-політичного керівництва приїжджав до Бахмута.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: