Білорусь запровадила контроль на кордоні з рф – ЗМІ

Читать на русском
Обмеження запровадили на невизначений термін. За даними білоруської сторони, такий контроль буде встановлено на всіх основних в'їздах із росії.
Фото: AutoTraveler

Влада Білорусі запровадила тимчасовий прикордонний паспортний контроль на кордоні з росією.

Про це повідомляє видання Зеркало з посиланням на заяву неназваного представника Державного прикордонного комітету Білорусі.

Лукашенко на службі у путіна: як змінювалася позиція білоруського диктатора щодо війниЩо Лукашенко говорив про участь Білорусі у війні проти України – на інфографіці. В 2014 році він обіцяв, що Україні з території Білорусі ніхто не загрожуватиме.

Обмеження були запроваджені у п'ятницю, 5 травня.

«Це у рамках виконання ратифікаційної угоди про взаємне визнання віз із росією. На шести основних напрямках працює такий контроль. Це лише на в'їзд», – заявили у Держприкордонкомітеті.

Там також зазначили, що такі заходи є «тимчасовими». При цьому поки що незрозуміло, коли їх планують скасувати, оскільки у Держприкордонкомітеті журналістам розповіли, що вони діятимуть «до особливого розпорядження».

Контроль, за непідтвердженими даними, проводиться вже кілька годин. Очевидці розповідають, що білоруські прикордонники «виганяють всіх із машин, обшукують, записують документи».

Нагадаємо, у вівторок, 2 травня, білоруський диктатор Олександр Лукашенко зібрав нараду з силовиками нібито через загострення ситуації на кордоні.

Раніше Лукашенко попросив у росії гарантію безпеки на випадок «агресії проти Білорусі».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: