У Данії озвучили терміни передачі Україні 80 танків Leopard 1

Читать на русском
За словами голови датського військового відомства, підготовка українських екіпажів до керування цими бойовими машинами вже розпочалася.

Данія разом із Німеччиною поставить Збройним силам України 80 танків Leopard 1.

Про це заявив виконувач обов'язків міністра оборони Данії Троелс Лунд Поульсен, його цитує TV2 Nyheder.

Техніка для контрнаступу: порівняння танків, які надають УкраїніПорівняння танків, які партнери пообіцяли Україні, – Abrams, Challenger 2, Leopard, Т-72Б, Twardy, AMX-10 RC.

За його даними, всі танки мають бути передані Україні до 1 червня. Підготовка українських екіпажів до керування цими бойовими машинами вже розпочалася.

Поульсен також додав, що ці танки Leopard 1 були виведені з експлуатації в 2005 році і до останнього часу перебували на зберіганні. Незважаючи на це, українські військові не повинні мати жодних проблем під час експлуатації.

«Можу запевнити, що танки мають дуже хорошу здатність до стрільби та орієнтування на місцевості», – додав Поульсен.

Нагадаємо, на початку травня влада Данії вирішила виділити Україні новий пакет військової допомоги на суму 1,7 млрд датських крон (приблизно 250 млн доларів США). Це найбільший пакет допомоги, переданий країною початку повномасштабного вторгнення рф.

Раніше повідомлялося, що Данія передала ЗСУ артилерійські установки CAESAR. За словами міністра оборони Олексія Резнікова, Україна тепер володіє другим за величиною артилерійським парком CAESAR у світі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: