Дві країни ЄС співпрацюватимуть з Німеччиною у передачі Україні танків Leopard 1

Читать на русском
Данія, Німеччина і Нідерланди надають модернізовані танки з промислових складів, перші будуть надані за кілька місяців.
Leopard 1

Нідерланди, Данія та Німеччина погодили співпрацю для того, щоб передати Україні близько сотні танків Leopard 1 з промислових складів у Німеччині.

Про це міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра повідомив у Твіттері.

«Нідерланди разом із Німеччиною та Данією забезпечать постачання Україні щонайменш сотні бойових танків Leopard-1A5. Вони потрібні українцям для опору російській агресії. Нідерланди зроблять фінансовий внесок та допоможуть персоналом», - зазначив він.

Україна отримає німецькі Leopard 1 та Leopard 2: порівняння танківУкраїна отримає німецькі танки Leopard 1 та Leopard 2. На інфографіці – порівняння двох машин.

При цьому, паралельно заяву опублікувало Міноборони Данії, деталізувавши, що початково планують передати близько 80 машин, а перші танки будуть приведені у належний стан за кілька місяців.

З неофіційної інформації данського видання DR, йдеться у тому числі про колишні данські «Леопарди», які у 2010 році зняли з озброєння і продали назад німецькому виробнику, де вони і залишаються на складах. Тепер Данія допоможе модернізувати їх, щоб передати Україні.

«У подальші місяці Україна отримає щонайменш сотню Leopard 1A5, включно з необхідним логістичним забезпеченням та навчанням. Данія, Німеччина і Нідерланди надають модернізовані танки з промислових складів, перші будуть надані за кілька місяців… Ініціатива включає навчання на Leopard-1A5, а також надання запчастин і боєприпасів», - зазначають у спільній заяві трьох країн.

Країни додають, що ініціатива відкрита для інших зацікавлених союзників і що Бельгія вже висловлювала інтерес до неї.

Нагадаємо, що Федеральна рада безпеки Німеччини дала свою згоду на передачу Україні 178 танків Leopard 1.

Напередодні в Міноборони розповіли, як швидко українські військові опановують танки Leopard.

Раніше Член комітету ВР з нацбезпеки та представник президента України у парламенті Федір Вениславський розповів, скільки танків потрібно, щоб визволити усі українські території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: