Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги: що до нього увійде

Читать на русском
Загальна вартість всього озброєння та засобів, які увійшли в новий пакет допомоги, складає 140 мільйонів доларів США.
Міністр оборони ДаніїФото: Scanpix

Уряд Данії надасть Україні великий пакет військової допомоги на 1 млрд. данських крон (приблизно 140 мільйонів доларів США).

Відповідна заява з'явилася на сайті Міноборони Данії у середу, 15 березня.

Новий пакет допомоги включає, серед іншого, боєприпаси для стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, протитанкові міни та ракети ППО.

Також Данія передасть Україні головні убори та комплекти одягу, що не промокає, генератори, роботи для знешкодження бомб та ангарні намети.

«Я дуже радий, що данський парламент об'єднався, щоб допомогти Україні у боротьбі за свободу. Це великий пакет допомоги, він містить матеріали, які Україна запросила. Я пишаюся тим, що ми в Данії можемо виконати ці побажання», – заявив міністр оборони країни Трольс Лунд Поульсен.

У військовому відомстві додали, що Збройні сили вже розпочали підготовку пакета допомоги, щоб озброєння надійшло в Україну «якнайшвидше».

Раніше повідомлялося, що Данія створює фонд на мільярд доларів для допомоги Україні. Фонд працюватиме у трьох напрямках: військова підтримка, гуманітарна підтримка та підтримка бізнес-ініціатив.

Варто зазначити, що незабаром до України мають надійти перші танки Leopard 1, надані Данією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: