Фінляндія не передаватиме Україні винищувачі Hornet: названо причину

Читать на русском
Україна хотіла провести переговори щодо можливої передачі літаків, проте Фінляндія відмовилася обговорювати це питання, оскільки влада країни вважає дискусію про постачання Hornet неактуальною.
Фото: defensenews.com

Уряд Фінляндії не має наміру передавати Збройним силам України свої винищувачі Hornet.

Про це заявив міністр оборони Антті Кайкконен, інформує портал Yle.

«Крила для свободи»: скільки літаків обіцяли Україні союзники та скільки вже передалиЗ винищувачів Україні поки що відправили лише радянські МіГ-29. Які літаки обіцяли та що передали – на інфографіці.

Він підтвердив, що Україна хотіла провести переговори щодо можливої передачі літаків, проте Фінляндія відмовилася обговорювати це питання, оскільки влада країни вважає дискусію про постачання винищувачів Hornet «неактуальною».

За словами Кайкконена, сили оборони Фінляндії планують використовувати ці літаки найближчими роками. А після цього термін їхньої експлуатації, що становить близько трьох десятиліть, закінчиться.

У Міноборони додали, що відповідь на запит України була надана минулого тижня.

Нагадаємо, раніше уряд Словаччини відправив в Україну перші винищувачі МІГ-29. Чотири літаки з раніше обіцяних Словаччиною 13 одиниць уже розпочали виконання бойових завдань в українському небі.

У понеділок, 3 квітня, стало відомо, що перші польські винищувачі МіГ-29 також знаходяться в Україні.

Раніше у Повітряних силах розповіли, скільки винищувачів є у розпорядженні ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: