«Дискусія продовжується без пауз»: Резніков упевнений, що Україна отримає західні винищувачі

Читать на русском
Україна вдячна Польщі та Словаччині за постачання винищувачів МіГ-29, але стратегічною метою ЗСУ залишається перехід на західні бойові літаки.
Фото: BBC

Україна вдячна Польщі та Словаччині за постачання винищувачів МіГ-29, але стратегічною метою ЗСУ залишається перехід на західні бойові літаки.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков, його слова передає пресслужба міністерства.

«Крила для свободи»: скільки літаків обіцяли Україні союзники та скільки вже передалиЗ винищувачів Україні поки що відправили лише радянські МіГ-29. Які літаки обіцяли та що передали – на інфографіці.

Він підкреслив, що авіація є предметом постійного діалогу з партнерами по антикремлівській коаліції, і передача МіГ-29 покаже результат у короткостроковій перспективі.

«Ми вдячні словацьким партнерам за передані МіГі-29. Ми розраховуємо на бойові літаки з Польщі та вдячні польським друзям за ухвалення відповідних рішень. МіГи з Польщі суттєво посилять нашу оборону, дозволять зробити наше небо безпечнішим, зберегти життя наших громадян, а також зменшити руйнування від російських нападів», – заявив Резніков.

При цьому, за словами міністра, переваги над ворогом можна буде досягти лише за рахунок постачання західних винищувачів.

«Ми продовжуємо йти до цієї мети. Дискусія з партнерами продовжується без пауз. Впевнений, що рішення про надання Україні західних літаків обов'язково буде ухвалено. Це останній пункт із мого різдвяного звернення до Санти», – резюмував голова Міноборони.

Нагадаємо, раніше уряд Словаччини відправив в Україну перші винищувачі МІГ-29. Чотири літаки з раніше обіцяних Словаччиною 13 одиниць уже розпочали виконання бойових завдань в українському небі.

У понеділок, 3 квітня, стало відомо, що перші польські винищувачі МіГ-29 також знаходяться в Україні.

Раніше у Повітряних силах розповіли, скільки винищувачів є у розпорядженні ЗСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: