У Міноборони розповіли, скільки жінок служать в українській армії

Читать на русском
За даними військового відомства, щонайменше 5 тисяч українських жінок захищають державу на передових позиціях.
Фото: Міноборони України

У Збройних силах України проходять службу понад 42 тисячі жінок, ще 18 тисяч займають цивільні посади.

Такими даними поділилася заступник міністра оборони Ганна Маляр після зустрічі з командою радників із гендерних питань ЗСУ.

У Міноборони прокоментували інформацію про мобілізацію жінок-медиків та повістки для нихЗаступниця міністра оборони Ганна Маляр наголосила, що згідно з українським законом, жінки-медики повинні кожні 5 років з'являтись в воєнкоматі.

Щонайменше 5 тисяч українських жінок захищають державу на передових позиціях.

«На жаль, 107 жінок загинуло та поранено», – повідомила Маляр, додавши, що українські жінки захищають державу нарівні з чоловіками.

Чиновниця також наголосила, що «рівність – це не лише про жінок». Разом із командою з ґендерних питань Міноборони опрацьовуватиме низку інших питань, у тому числі мобілізацію чоловіків, які одноосібно виховують дітей.

Нагадаємо, нещодавно Маляр заявила, що росіяни за допомогою ІПСО намагаються зірвати приєднання українців до Сил оборони.

До цього заступник міністра оборони, коментуючи контрнаступ ЗСУ, заявила, що українська армія вже здійснює певні дії, зокрема на сході країни. А оголошувати початок контрнаступу, звісно, ніхто не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: