Заволодіння 7,8 млн грн: про підозру повідомили ексголові сільради на Київщині

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку викрили чотирьох осіб на реалізації схеми із заволодіння майже 8 млн грн територіальної громади.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому голові однієї з сільських рад у Київській області та ще трьом особам у завданні понад 7,8 млн грн збитків територіальній громаді.

Про це повідомляє прес-служби органів.

«2 травня 2023 року НАБУ і САП повідомили про підозру чотирьом особам у завданні понад 7,8 млн грн збитків територіальній громаді. Йдеться про ексголову однієї з сільрад на Київщині та трьох його спільників – власниці нерухомості, оцінщика та посередника. Кваліфікація: ч. 5 ст. 191, ч. 3, ч. 4 ст. 358 КК України», – інформує НАБУ.

За версією слідства, у 2019 році сільська рада на Київщині ухвалила рішення про виділення коштів на купівлю приміщення для облаштування школи, яку так потребувала громада. Використовуючи надані кошти, сільський голова придбав занедбану будівлю та три земельні ділянки загальною площею 0,81 га за понад 15,8 млн грн.

Проте з'ясувалося, що вартість придбаного майна значно завищена – указана будівля та землі були куплені власницею лише за 1,9 млн грн і вже за три дні перепродані сільраді за суму, яка в рази більше за їхню фактичну вартість.

«Щоб приховати переплату зловмисники підробили звіти про оцінку придбаної будівлі та земельних ділянок. У підсумку сільська громада не лише втратила понад 7,8 млн грн, які були переплачені (підтверджено висновками проведених експертиз), ще й не отримала навчальний заклад – набута нерухомість так і залишилась занедбаною та нею й досі ніхто не користується», – додали у САП.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру двом колишнім заступникам директора «Украероруху». Раніше детективи вручили підозру податківцю зі Львівської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: