У Криму росіяни «націоналізували» 700 підприємств

Читать на русском
У тимчасово окупованому Криму росіяни привласнюють бізнес тих, хто не згоден з окупацією та політикою кремля.
Ластівчине гніздо в КримуShutterstock

З кінця 2022 року окупаційна адміністрація тимчасово захопленого півострова Крим привласнює бізнес українців і усіх підозрюваних у нелояльності.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

З кінця 2022 року на півострові «націоналізували» та виставили на продаж 700 підприємств. Фактично йде мова про привласнення бізнесу всіх незгодних з окупацією й політикою кремля.

«Зауважимо, що всі ці накази про «націоналізацію» й угоди про подальший продаж – юридично нікчемні. Саме тому й черг покупців на захоплене майно немає, адже всі розуміють, що в окупантів нема прав на цей бізнес», – повідомляє ЦНС.

Зазначимо, раніше на тимчасово окупованих територіях російські загарбники почали визначати «безгосподарче майно», власники якого виїхали з регіону через окупацію.

Раніше повідомлялося, що окупанти погрожують «націоналізувати» нерухомість українців на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Також, нагадаємо, Верховна Рада планує націоналізувати понад 900 об'єктів росії на території України.

Раніше стало відомо, що росіяни у Криму засудили 21-річного українця. Окупанти звинуватили його у «фінансуванні» добровольчого батальйону «Крим».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: