Росіяни бояться ЗСУ та переміщують свої кораблі з Криму до рф – ГУР

Читать на русском
Ворог перемістив більшість бойових кораблів з Севастополя на територію рф, зокрема до Новоросійська, щоб уникнути їхнього знищення на території тимчасово окупованого Криму.
Дим після атаки безпілотника в СевастополіReuters

На території Криму зміцнює свої спроможності український рух спротиву, чим справляє на росіян гнітюче враження. 

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький, пише пресслужба ГУР.

У Криму «тривожно»: вибухи на об'єктах окупованого півострова під час повномасштабної війниНа об'єктах росіян в окупованому Криму за час повномасштабної війни сталося щонайменше два десятки вибухів. Більше – на інфографіці.

Він зазначив, що удари по кримських військових об’єктах лякають росіян.

«Ми бачимо, що росіяни бояться. Та ж сама база в Севастополі та інші військові об’єкти зараз потужно охороняються, окупанти обладнують  позиції, щоб захистити від будь-яких атак проти цієї інфраструктури», – сказав Скібіцький. 

За його словами, ворог перемістив більшість бойових кораблів з Севастополя на територію рф, зокрема до Новоросійська, щоб уникнути їхнього знищення на території тимчасово окупованого Криму. 

Також представник воєнної розвідки України зазначив, що до осені 2022 року російські окупанти не приділяли особливої уваги обороні Криму. 

«Після успіху української армії на Харківщині, Херсонщині, а далі – удари по військових об’єктах та дії нашого руху спротиву на території окупованого півострова змусили загарбників «взятися за голову»: зводити укріплення, зміцнювати узбережжя тощо», – наголосив генерал майор. 

Скібіцький також підкреслив, що звільнення Криму залежатиме від низки факторів. 

«Все залежатиме від того, як буде спланована наша операція зі звільнення Криму. По-друге, який буде моральний стан російських військовослужбовців. Якщо там буде паніка і всі почнуть тікати, то можливий «жест доброї волі». Але це не буде дуже просто, тому що вони вважають Крим останньою фортецею і будуть намагатися захищати півострів до кінця», – сказав він.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна візьме Крим без бою.

Також президент Володимир Зеленський вірить, що Україні вдасться повернути Крим під час контрнаступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: