Росіяни в Криму засудили 21-річного українця, омбудсман закликав світ посилити тиск на рф

Читать на русском
Аппаза Куртамета російські окупанти звинуватили у «фінансуванні» добровольчого батальйону «Крим».
Ілюстративне фото

Підконтрольний Кремлю «Київський райсуд Сімферополя» засудив до 7 років ув’язнення кримського татарина Аппаза Куртамета.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram.

Він зазначив, що 21-річного хлопця окупанти звинуватили у «фінансуванні» добровольчого батальйону «Крим».

За версією слідства, хлопець переказав 500 гривень представнику батальйону. Насправді Аппаз позичив у борг ці гроші знайомому, котрий на той час вступив до добробату.

«7  років позбавлення волі в колонії суворого режиму з відбуванням першого року у в’язниці», - повідомив Лубінець.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини наголосив, що росія не полишає репресивну політику стосовно представників корінного народу Криму - кримських татар.

Він підкреслив, що міжнародне гуманітарне право забороняє державі-окупанту застосовувати своє кримінальне законодавство на окупованій території.

«Закликаю світову спільноту посилити політико-дипломатичний тиск на РФ до повного і безумовного звільнення всіх незаконно утримуваних українських громадян», - підсумував Лубінець

Куртамета російські силовики затримали 23 липня 2022 року на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом, куди він прямував до родичів. Того ж дня звʼязок із ним зник. Про його місце перебування не було відомо до 8 жовтня. Наприкінці лютого 2023 року окупанти розпочали судилище.

Нагадаємо, російська федерація продовжує незаконно утримувати майже 200 політв'язнів-громадян України.

Раніше уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що Україна порушить в ООН питання незаконного утримання росією політв'язнів. Лубінець також повідомив, що Україна вимагатиме створення міжнародного трибуналу, який засудить рф за смерть смерть українців у російських колоніях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: