У боях за Бахмут загинули два добровольця з Канади

Читать на русском
Добровольці стали четвертим і п’ятим громадянами Канади, які загинули в Україні з початку російського повномасштабного вторгнення.
фото: CBC News

Минулого тижня у боях під Бахмутом 26 квітня загинули громадяни Канади – 27-річний Кайл Портер та 21-річний Коул Зеленко. Вони проходили службу в Інтернаціональному легіоні.

Про це повідомляє CBC News.

Як зазначається, 27-річний житель Калгарі Кайл Портер та 21-річний Кол Зеленко із міста Сейнт-Кетрінс служили в українському Інтернаціональному легіоні. Згідно з даними канадського ЗМІ, канадські добровольці разом із групою українських військових брали участь у бойовій операції із забезпечення ключового маршруту постачання до Бахмута, але ввечері 26 квітня вони потрапили під артилерійський вогонь військ рф.

«Портер, Зеленко та ще щонайменше троє українських військових знайшли укриття у укріпленому бункері, але він отримав пряме влучення. Усі загинули», – стверджує CBC News із посиланням на командира військовослужбовців.

Згідно з інформацією видання, Портер та Зеленко раніше служили у Збройних силах Канади, але пішли у відставку, і незабаром приєдналися до Інтернаціонального легіону. Як уточнюється, тіло Зеленка вже вдалося доставити до Харкова, а тіло Портера досі шукають.

Нагадаємо, що напередодні у Бахмуті загинув американський доброволець Купер Ендрюс.

Окрім цього, українська розвідка показала, як чеченські добровольці знищують окупантів у Бахмуті.

Також відомо, що у боях під Бахмутом загинули п'ять добровольців із Грузії.

Раніше повідомлялося, скільки грузинських добровольців загинуло на війні в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: