Пригожин намагається скористатися планами путіна на перестановки в військовому керівництві – ISW

Читать на русском
Ватажок кишенькової ПВК Вагнер Євген Пригожин, ймаовірно, має намір використати перестановки у військовому керівництві рф на свою користь. Про це заявили у звіті Інституту вивчення війни.
Євген ПригожинФото: Михайло Метцель / ТАСС

Власник приватної військової компанії «Вагнер» Євген Пригожин намагається використати перестановки в військовому керівництві росії на свою користь.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

В останньому інтерв'ю Пригожин пригрозив вивести своїх бойовиків з Бахмута, якщо їм не почнуть постачати потрібну кількість боєприпасів. За його словами, наразі «Вагнер» отримує 800 із необхідних 4000 снарядів на день.

Також він згадав заступника командувача російськими військами в Україні Сергія Суровікіна – буцімто план затримки українських сил в Бахмуті придумали вони разом.

Аналітики зазначають, що згадка Пригожина про Суровікіна, ймовірно, є спробою публічно афілювати його із Суровікіним, оскільки нинішній начальник Генштабу рф Валерій Герасимов втрачає прихильність путіна.

Вони також пишуть, що таким чином Пригожин, ймовірно, намагається використати перестановки в військовому керівництві рф для відновлення доступу до більшої кількості боєприпасів.

Нагадаємо, голова Мін'юсту пояснив, навіщо Пригожин наказав «вагнерівцям» не брати полонених.

Також відомо, що Пригожин запропонував путіну оголосити про завершення війни.

Згодом в ISW пояснили, чому Пригожин закликав кремль завершити війну в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: