Глава Мін'юсту пояснив, для чого Пригожин наказав «вагнерівцям» не брати полонених

Читать на русском
Малюська нагадав ватажку вагнерівців, що вбивство військового, який здався в полон, жорстоке поводження з полоненими, а також наказ не брати полонених — воєнні злочини.
Фото: росЗМІ

Заяви Євгена Пригожина про те, що бойовики «Вагнера» більше не братимуть полонених, є спробою окупантів спровокувати українських військових.

Таку думку висловив міністр юстиції України Денис Малюська у своєму Facebook.

Кадиров, Пригожин, Гіркін: що собою являють найодіозніші обличчя путінської росіїРамзан Кадиров, Євген Пригожин, Ігор Гіркін – що спільного у трьох головних критиків військового командування росії.

Глава відомства зазначив, що вбивство військового, який здався в полон, жорстоке поводження з полоненими, а також наказ не брати полонених – воєнні злочини.

«У нас були, є зараз, і будуть військовополонені «вагнерівці». Ледь не третина з них – 300 (поранені – ред.), і їм надали медичну допомогу, що є свідченням того, що Україна дотримується міжнародного гуманітарного права та власного Кримінального кодексу», – заявив Малюська.

За словами міністра, чим більше полонених – тим більше обмінів та повернень додому українських воїнів.

«Окупанти фейками намагаються прикрити власну жорстокість та воєнні злочини. Також фейками вони провокують наших військових опуститися до їхнього рівня і стати військовими злочинцями, щоб мати можливість на весь світ заявляти, що ми однакові», – наголосив глава Мін'юсту.

Нагадаємо, 23 квітня Пригожин заявив, що російські найманці більше не братимуть у полон українських захисників, а «вбиватимуть усіх на полі бою». Так він відреагував на перехоплену розмову, де нібито українські воїни домовляються добити пораненого вагнерівця.

Раніше завербовані в ПВК «Вагнер» колишні російські в'язні розповіли, які жахливі накази Пригожина вони виконували під час зачистки Бахмута та Соледара.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: