На Луганщині загарбники змушують продовжувати навчання у школах, у яких дислокуються

Читать на русском
У Луганській області російські військові дислокуються у школах і при цьому змушують викладачів продовжувати навчання.
Укрінформ

У Луганській області російські військові дислокуються у школах і при цьому змушують викладачів продовжувати навчання.

Про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор у Facebook.

Зокрема, той факт, що ворог розмістився у школах зафіксували у Луб’янці на Сватівщині. Росіяни вимагають при цьому, щоб діти обов’язково були присутніми на уроках у тих закладах, де перебувають їхні війська.

При цьому, загарбники продовжують чинити мародерство. Відомо, що у населеному пункті Боково-Хрустальне вони грабують оселі місцевих жителів. Водночас терористи не полишають спроби й примусово паспортизувати місцевих.

«Керівництво рф поспішає з примусовою паспортизацією на захоплених територіях. Зокрема, уведено в дію указ, згідно з яким особи, які перебували в громадянстві так званої «ЛНР», та особи без громадянства визнаються з 30 вересня 2022 року іноземними громадянами та особами без громадянства, що постійно проживають на рф», – додав Лисогор.

Зауважимо, якщо українці зголосилися зберегти наявне у них громадянство або залишитися особами без громадянства, то мають право постійно проживати на цих територіях на підставі таких документів до 1 липня 2024 року.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що у Кремінній російські окупанти викрадають людей та утримують їх на звірофермі.

Також писали, що в окупованому Луганську активісти громадського руху спротиву окупації «Жовта стрічка» провели акцію на підтримку України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: