У Бахмуті загострюється конкуренція між російськими приватними арміями – ISW

Читать на русском
Конкуренція між російськими приватними військовими компаніями, ймовірно, загострюється під час боїв за Бахмут.
Фото: РІА Новости

У боях за місто Бахмут Донецької області посилюється конкуренція між російськими приватними військовими компаніями (ПВК).

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У яких країн російська група «Вагнера» намагалася купити зброю та боєприпасиГрупа Вагнера намагалася купити зброю та боєприпаси у кількох країн. Докладніше – на інфографіці.

Аналітики ISW вказують на те, що у відеозверненні до президента рф володимира путіна від бійців ПВК «Потік» стверджується, що представники «Газпрому» повідомили членам «Потоку», що вони підписуватимуть контракти з Міноборони росії. Проте потім вони змусили персонал підписати контракти з ПВК «Редут».

Один з бійців ПВК «Потік» заявив, що «Газпром» створив ще два підрозділи – «Пламя» і «Факел». Вони підпорядковані МО рф.

Експерти зазначають також, що бійці «Потоку» скаржились на погане поводження з боку бойовиків ПВК «Вагнер» – ті погрожували «потоківцям» розстрілом у разі їх відходу від лінії зіткнення.

Згодом один з «вагнерівців» заявив, що через брак боєприпасів бійці «Потоку» вночі залишили позиції.

Фахівці ISW вважають, що поширенням ПВК навколо Бахмута створюється штучна конкуренція між ними, що вже негативно позначається на боєздатності та злагодженості цих підрозділів.

Нагадаємо, Міноборони росії та ПВК «Вагнер» змагаються за мобілізованих. Про це повідомила британська розвідка.

Раніше повідомлялося, що голова «вагнерівців» наказав бійцям не брати полонених.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: