Росіянам потрібно понад 100 тисяч військових для доукомплектації підрозділів в Україні – WP

Читать на русском
З понад 400 тисяч військових, яких рф планує залучити на службу за контрактом, 115 тисяч одразу буде направлено на доукомплектування підрозділів в Україні.
Фото: Armyinform

Російське військове керівництво хоче цього року залучити на службу за контрактом понад 400 тисяч військовослужбовців. При цьому 115 тисяч із них планують одразу відправити на доукомплектування підрозділів в Україні.

Про це повідомляє видання The Washington Post із посиланням на злиті секретні документи американської розвідки.

Електронний ГУЛАГ в росії: що відомо про нову систему мобілізації у рфЕлектронний ГУЛАГ, який активно впроваджує росія, значно ускладнить росіянам можливість ухилитися від призову та втекти від участі в бойових діях проти України

За оцінкою західної розвідки, росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну силами приблизно 150 тисяч осіб. Минулої осені в ході мобілізації було призвано понад 300 тисяч осіб і ще 50 тисяч воюють у складі групи «Вагнера». Крім того, на стороні рф воює невідома кількість, насильно мобілізованих з окупованих територій.

З документів стало відомо, що володимир путін у середині лютого підтримав пропозицію завербувати протягом року 400 тисяч додаткових військовослужбовців для війни в Україні.

Також, за інформацією ЦРУ, є підтриманий план російського Міноборони щодо набору 415 тисяч контрактників у 2023 році – ймовірно, у рамках реформи армії, яка передбачає збільшення чисельності збройних сил до 1,5 млн осіб.

У документі йдеться, що із 415 тисяч контрактників 300 тисяч будуть у резерві, а 115 тисяч – формуватимуть нові підрозділи або поповнюватимуть недоукомплектовані підрозділи в Україні.

Проти плану виступають деякі чиновники економічного блоку, які стурбовані тим, що така масштабна кампанія обернеться нестачею цивільної робочої сили.

Згідно з іншим документом від американської розвідки, щоб убезпечити путіна від потенційної негативної реакції та відвести суспільне невдоволення від Кремля, вербувальну кампанію проводитимуть із залученням регіональних губернаторів. Також триватиме вербування ув'язнених у колоніях.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що росія щомісяця приховано мобілізує по 20 тисяч людей.

У злитих секретних документах Пентагону перераховано чотири непередбачені події, які можуть кардинально вплинути на перебіг війни росії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: