Російська армія перейшла до оборони на двох напрямках – Нацгвардія

Читать на русском
Не маючи будь-яких досягнень на полі бою, окупанти продовжують обстріл українських позицій на Запорізькому та Херсонському напрямках.
armyinform.com.ua

На Запорізькому та Херсонському напрямках російська армія перейшла в оборону.

Про це повідомив заступник директора департаменту планування застосування Головного управління НГУ полковник Микола Уршалович на брифінгу, пише Укрінформ.

Він зазначив, що не маючи будь-яких досягнень на полі бою, окупанти продовжують обстріли наших позицій.

«Варварські ракетні атаки росіян по цивільних об’єктах і населених пунктах ставлять під загрозу життя мирного населення України», - сказав Уршалович.

Крім того, за його словами, група аеророзвідки 27-ї Печерської бригади на Лиманському, Донецькому та Запорізькому напрямках минулого тижня виявила і у взаємодії з артилерійськими підрозділами знищила чотири САУ, дві гаубиці, шість ББМ і дві одиниці спеціальної гусеничної та 12 одиниць автотехніки.

Також представник Нацгвардії повідомив, що гвардійці-артилеристи забезпечили вогневу підтримку підрозділів на Лиманському, Донецькому та Запорізькому напрямках.

«Упродовж тижня виконано 460 вогневих завдань, підтверджено знищення близько 80 осіб противника, трьох мінометів 120-го калібру, з розрахунками, та двох одиниць автотехніки», - підсумував Уршалович.

Раніше повідомлялося, що українські військові відбили 54 атаки окупантів на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Найзапекліші бої продовжуються за Бахмут та Мар'їнку.

Нагадаємо, командувач східного угрупування ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що з отриманням зарубіжних ракетних комплексів та артилерійських систем Збройним Силам України вдалося захопити оперативну ініціативу та переламати хід війни на нашу користь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: