Очільник «вагнерівців» наказав бійцям не брати полонених

Читать на русском
Після зливу в мережу нібито перехоплення розмови воїнів ЗСУ, де ті домовляються вбити пораненого вагнерівця, Пригожин наказав підопічним більше не брати в полон бійців українських Сил оборони.

Засновник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин заявив, що російські найманці більше не братимуть у полон українських захисників, а «вбиватимуть усіх на полі бою».

Так він відреагував нібито на перехоплення розмови, де українські воїни домовляються добити пораненого «вагнерівця». Аудіозапис відповідної заяви є у Telegram-каналі пресслужби Пригожина.

Ватажок «вагнерівців» каже, що наразі йому невідоме ім’я полоненого, нібито вбитого українськими військовими.

За словами Пригожина, щоб формально «не порушувати міжнародні закони гуманізму», бойовики ПВК не вбиватимуть полонених. Вони просто не братимуть нікого в полон: «Вбиватимемо усіх тих, хто є на полі бою».

Таку «норму» керівник «Вагнера» назвав «законом 300-го». Мовляв, йдеться про помсту за пораненого, якого добили в полоні.

Зазначимо, автентичність аудіозапису, на який посилається Пригожин, Генштаб ЗСУ не підтвердив. Тож жодних переконливих аргументів щодо справжності цієї розмови окупанти не навели.

Нагадаємо, «вагнерівець» зізнався у страті сотень українських громадян.

В ISW пояснили чому Пригожин закликав кремль завершити війну в Україні.

Також британська розвідка повідомила, що Міноборони росії та ПВК «Вагнер» змагаються за мобілізованих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: