Міжнародний кримінальний суд та Європол уклали спільну угоду – деталі

Читать на русском
Угода забезпечує правову основу для встановлення відносин співробітництва між МКС та Європолом з метою посилення співпраці між двома установами та заохочення обміну інформацією, знаннями, досвідом та експертизою.
icc-cpi.int

Міжнародний кримінальний суд та Європейське поліцейське агентство уклали робочу угоду щодо посилення співпраці.

Про це йдеться у заяві на сайті МКС.

«25 квітня 2023 року президент Міжнародного кримінального суду (МКС) Пьотр Гофманський і Кетрін Де Болль, виконавчий директор Європейського поліцейського агентства (Європолу) підписали робочу угоду в штаб-квартирі Європолу в Гаазі», – йдеться у повідомленні.

Компанія для путіна: кого з лідерів держав переслідували та покарали міжнародні судиКого із лідерів держав переслідували міжнародні суди за воєнні злочини та злочини проти людяності – на інфографіці.

Як зазначається, угода забезпечує правову основу для встановлення відносин співробітництва між МКС та Європолом з метою посилення співпраці між двома установами та заохочення обміну інформацією, знаннями, досвідом та експертизою.

Відповідно до цієї домовленості, співпраця може включати обмін спеціальними знаннями, збір доказів, звіти про загальну ситуацію, результати стратегічного аналізу, інформацію про процедури кримінальних розслідувань, інформацію про методи запобігання злочинам, участь у навчальних заходах, а також надання консультацій та підтримки в окремих кримінальних розслідуваннях.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента рф володимира путіна, а також уповноваженого з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Тепер путіну загрожує арешт у країнах, які ратифікували Римський статут та визнають юрисдикцію суду. Це більше ніж 120 країн, список – на інфографіці.

Водночас, у ПАР незадовго до можливого візиту путіна замислилися про вихід із Міжнародного кримінального суду.

Також стало відомо, що Угорщина, незважаючи на ордер Міжнародного кримінального суду, не заарештовуватиме російського президента володимира путіна, якщо він приїде до країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: