В Україні з'явиться офіс Міжнародного кримінального суду

Читать на русском
Генпрокурор Костін назвав підписання документа ще одним кроком до забезпечення повної відповідальності за міжнародні злочини.
Фото: Офіс генерального прокурора

Міжнародний кримінальний суд відкриє своє представництво на території України.

Відповідну угоду було підписано у четвер, 23 березня, повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора. Від України документ підписав Генпрокурор Андрій Костін.

Компанія для путіна: кого з лідерів держав переслідували та покарали міжнародні судиКого із лідерів держав переслідували міжнародні суди за воєнні злочини та злочини проти людяності – на інфографіці.

Він назвав підписання документа ще одним кроком у забезпеченні повної відповідальності за міжнародні злочини, скоєні на території України.

«Це лише початок, але вагомий початок. Переконаний, ми не зупинимося, доки всі винні у міжнародних злочинах, скоєних проти України, не будуть притягнуті до відповідальності. Включно з вищим військово-політичним керівництвом злочинного режиму рф», – заявив Костін після підписання документа.

Генпрокурор також наголосив, що «МКС та Офіс прокурора МУС Каріма Хана невтомно стоять на варті правосуддя».

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента росії володимира путіна, а також уповноваженого з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Тепер путіну загрожує арешт у країнах, які ратифікували Римський статут та визнають юрисдикцію суду. Це більше ніж 120 країн, список – на інфографіці.

За інформацією української розвідки, після рішення МКС у кремлі шукають наступника путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: