В ООН закликали до припинення бойових дій у Судані

Читать на русском
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш засудив початок бойових дій у Судані між регулярною армією та силами швидкого реагування.
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш засудив початок бойових дій в Судані між армією та силами швидкого реагування.

Про це він написав у Twitter.

«Я засуджую початок бойових дій між Силами швидкого реагування та Збройними силами у Судані. Я співпрацюю з Африканським Союзом та лідерами в регіоні та підтверджую відданість ООН підтримці народу Судану», – йдеться у дописі.

Топ збройних та політичних конфліктів у 2023 році: що про них відомоТоп-10 збройних та політичних конфліктів у світі, за версією міжнародної кризової групи – як довго тривають та скільки загиблих.

Також Гутерреш заявив, що ООН закликає усі сторони до негайного припинення бойових дій та початку діалогу.

Крім того, глава організації закликав країни ООН у регіоні підтримати зусилля щодо відновлення демократичного переходу влади в країні.

Нагадаємо, сьогодні у Судані почалися бої між військовими та спецпризначенцями. Сторони застосовують важке озброєння. Конфлікт зосереджений навколо запропонованого переходу країни до цивільного правління.

Раніше на бойові зіткнення у Судані відреагували у Держдепі США.

Також повідомлялося, що внаслідок бойових дій у Судані спалахнув український літак.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: