Внаслідок бойових дій у Судані загорівся український літак: що відомо

Читать на русском
Boeing 737 українського лоукостера SkyUp спалахнув під час спроби державного перевороту в Судані.
avianews.com

В аеропорту охопленої бойовими діями столиці Судану — місті Хартум на одному з літаків української авіакомпанії SkyUp спрацював аварійний радіобуй, компанія вживає заходів для якнайшвидшої евакуації співробітників із країни.

Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій на сайті авіакомпанії.

«15 квітня в Судані розпочались бойові дії. Наразі відомо про спрацювання аварійного радіобуя на одному з двох літаків авіакомпанії SkyUp, що знаходяться в аеропорту міста Хартум. Встановити стан літака та можливі пошкодження на даний момент неможливо», — зазначено в заяві.

Як повідомили у SkyUp, 36 співробітників компанії, які перебувають нині в Судані, знаходяться у відносно безпечному місці, з ними є зв’язок.

«Наше головне завдання зараз — організувати безпечні умови перебування співробітників та допомогти їм якнайшвидше залишити країну. Ми займаємось цим разом із Посольством України в Єгипті, почесним консульством України в Судані, МЗС України та іншими державними структурами. Ми обов’язково повідомимо про вирішення ситуації, як тільки це буде можливо», — додали в компанії.

Відомо, що літаки SkyUp Airlines перебувають у Судані в межах контракту на умовах лізингу ACMI з авіакомпанією Sun Air. Від початку 2023 року вони виконували рейси до Каїра (Єгипет), Ер-Ріяда та Джидди (Саудівська Аравія).

Нагадаємо, що у суботу в низці міст Судану сталися бойові зіткнення між армією та Силами швидкого реагування. Останніми місяцями між різними силовими структурами африканської країни виникали різні суперечності, які переросли у відкрите збройне протистояння на вулицях Хартума та інших міст Судану. Сторони застосували важке озброєння, а над містом здіймається густий дим. Також перестрілки тривають у районі міжнародного аеропорту Хартума.

Раніше ми повідомляли, що Україна повноцінно готується до відновлення польотів у своєму повітряному просторі. Спільно з Євроконтролем було розроблено план заходів щодо відновлення аеронавігаційного обслуговування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: