LOT та Lufthansa відмовилися взяти на борт російську тенісистку

Читать на русском
Росіянка поскаржилася, що до неї ставилися як до людини третього сорту, а ще вона втратила кілька тисяч євро.
instagram.com/vdiatchenko8

Польська авіакомпанія LOT відмовила у перевезенні тенісистці Віталії Дяченко через її російське громадянство.

По це повідомляє PAP.

Зазначається, що спортсменка планувала взяти участь у турнірі на Корсиці, а її маршрут з Каїра пролягав через Варшаву.

«Польська авіакомпанія LOT не змогла прийняти на свій рейс громадянку російської федерації, діючи відповідно до розпорядження міністра внутрішніх справ та адміністрації від 13 березня 2020 року про тимчасове призупинення або обмеження прикордонного руху на окремих пунктах пропуску. Положення постанови запроваджують обмеження на деяких пунктах пропуску, зокрема в аеропортах, щодо громадян російської федерації, які подорожують з-за меж Шенгенської зони» - йдеться в офіційному повідомленні авіакомпанії.

У соцмережах росіянка поскаржилася, що не може вилетіти до Варшави з Каїра, а потім до Ніцци. Вона каже, що при собі мала рекомендаційні листи від WTA iITF, a також лист від свого батька українського походження, працівника ООН.

Тенісистка, яка займає 250-е місце в рейтингу WTA, додала, що у неї не було можливості швидко вилетіти в Ніццу через авіалінії, які не перевозять росіян, тому вона буде змушена покинути турнір. В аеропорту Каїра жінка провела 18 годин.

Росіянка поскаржилася, що до неї «ставилися як до людини третього сорту», а ще вона втратила кілька тисяч євро.

Крім того, Дьяченко намагалася скористатись послугами німецької авіакомпанії Lufthansa, але там їй не продали квиток, пояснивши це тим, що вона має вʼїхати до Шенгенської зони лише через Іспанію, яка видала їй візу.

Раніше Сейм Литви подолав вето президента Гітанаса Науседи та затвердив законопроєкт, який передбачає запровадження національних санкцій проти громадян росії та Білорусі.

Також повідомлялося, що російські літаки не можуть отримати критично важливе техобслуговування через санкції

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: