У росії через санкції майже закінчилися іномарки масового сегменту – ЗМІ

Читать на русском
Росіянам найближчим часом доведеться обирати між китайськими та вітчизняними автомобілями через дефіцит іномарок на тлі санкцій.
Фото: РІА Новини

У росії майже вичерпано запаси нових іноземних автомобілів середньої цінової категорії. Це сталося через те, що світові автовиробники зупинили офіційні постачання після повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Про це пише видання «Известия».

Коли західні санкції повноцінно вдарять по економіці росії – оцінка експертівКритичний ефект санкцій на економіку росії проявиться не раніше кінця 2023 року, проте вже зараз обмеження здійснили серйозні зміни в економіці всередині країни.

Як повідомляє «Комерсант» з посиланням на дані асоціації «Російські автомобільні дилери», якщо до початку санкцій на російському авторинку офіційно були присутні 60 автомобільних марок, то зараз їх кількість скоротилася втричі.

На даний момент російські представництва Volkswagen, Kia, Skoda, Citroen, Opel, Renault та Hyundai на своїх сайтах пропонують трохи більше 300 автомобілів найбільш популярних та доступних моделей середнього цінового сегменту.

«Якщо говорити про реальні запаси, то рахунок пішов не на тисячі і не на сотні, а на десятки. Деяких марок, наприклад Renault, не залишилося зовсім. На сайтах же разом із автомобілями в наявності вказуються й автомобілі на замовлення, які ще треба ввезти в країну», – розповіли в асоціації «Російські автомобільні дилери».

На який термін вистачить цієї кількості машин спрогнозувати важко. При цьому через дефіцит автомобілів середньої цінової категорії їхня вартість зросла в 1,5–2 рази.

Механізм паралельного імпорту, запущений у посії минулого року, у цій ситуації допоможе мало – ввозити таким чином масовий сегмент невигідно, кажуть експерти.

Тож у найближчому майбутньому російським споживачам доведеться обирати між китайськими та вітчизняними машинами.

Нагадаємо, у квітні минулого року росія дозволила ввозити підсанкційні товари контрафактом, назвавши це «паралельним імпортом».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: